Danish Crown

Dette er Danish Crowns officielle kommentar vedrørende Halal slagtning,

Øvrigt information kan findes på deres hjemmeside

JA, VI SLAGTER HALAL DYR BEDØVES ALTID, FØR DE SLAGTES – HALAL ELLER EJ. Hen over sommeren har debatten om halalslagtet kød fyldt godt i medierne. Både aviser, radio, tv og netmedier har næsten dagligt haft historier og debatindlæg med afsæt i halalslagtning af dyr.

Danish Crown er som virksomhed blevet mødt med forespørgsler fra såvel presse som forbrugere, og du har som ejere måske også oplevet at blive konfronteret med spørgsmål om halal. BEDØVES ALTID Lad os derfor slå et par grundlæggende ting fast. Det er rigtigt, at DC Beef slagter halal. Når en kunde efterspørger halalslagtet kød, leverer vi det efter ordre. Det halalslagtede kød leveres til engroskunder og altså ikke til detailleddet og ud i køledisken i supermarkederne.

Alle dyr, som slagtes i Danish Crown, bedøves før aflivning. Det gælder både konventionelt slagtede kreaturer og de halalslagtede. Halalslagtningerne på DC’s slagterier er godkendt og overvåges af de danske fødevaremyndigheder, og slagteprocessen er meget lig almindelige kreaturslagtninger. Dyrene bedøves forsvarligt, inden de stikkes – ligesom ved almindelige slagtninger.

BØN TIL FORSKEL Ved halalslagtning skal der være en muslim til stede, som er godkendt til at udføre den rituelle bøn. I DC er det en af medarbejderne fra slagtelinjen. Halalslagtning er fuldt forsvarligt – både når det handler om dyrevelfærd og fødevaresikkerhed. Det er de afgørende parametre på Danish Crowns slagterier.

Hjemmeside: http://www.danishcrown.dk/

Bedømmelse(r)

0.00

Ingen bedømmelser!